Musik: Husebymusiken - Stina Ekblad och Friiskvartetten

Område: Växjö
Arena/Plats: Huseby Bruk
Kategori: Kultur och konst, Musik, teater och nöje
Datum: Torsdag 8 aug 2019

”Med bubbel, fest och flärd, bjuds ni in till brukets musikaliska värld.”

Stina Ekblad och Friiskvartetten gör ett kärt återbesök på Huseby. Förra året skildrades det utlovade äktenskapet mellan Joseph och Anna, i år tar berättelsen vid där den slutade och fortsätter med Fröken Florence Stephens liv och drömmar under hennes nästan 100 år på Huseby.

Stina Ekblad är sedan 1987 verksam som skådespelare i den fasta ensemblen på Dramaten. 2018 blev hon utsedd till Hedersdoktor av Stockholms Universitet. Stina har på ett unikt sätt arbetat med språklig gestaltning såväl i den klassiska dramatiken som med samtida texter. Detta kommer väl till del när hon kommer tillbaka till Huseby Bruk.

Friiskvartetten bildades 2015 då de fyra medlemmar studerade vid Musikhögskolan i Malmö. Grunden vilar på den klassiska repertoaren, men kvartetten sträcker sig gärna över genregränser och har spelat på allt från technofestivaler till tågstationer. De senaste åren har nordisk folkmusik i nya arrangemang varit huvudfokus för kvartetten. Clara Bjerhag – violin, Lovisa Kowalczyk – violin, Allan Jonasson – viola, Johanna Hydén Lander – cello

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
8 Aug
Torsdag 8 aug 2019 18:00 - 19:00 Huseby Bruk

Kontaktinformation

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Växjö Turistcenter
Residenset Stortorget, Växjö
+ (46) 470- 73 32 80
turism@vaxjo-co.se