Media Artes: Stensöta + Louise Magnusson

Område: Växjö
Arena/Plats: Växjö konsthall
Kategori: Kultur och konst, Musik, teater och nöje
Datum: Lördag 12 okt 2019

Skog. Träflisor. Metall. Mossiga stenar. Ljudet av skogsmaskiner. Trädsus. Sågklingor mot trädstammar. Stensöta skapar ljud med hjälp av trä och Louise Magnusson låter sågklingor vibrera. Att tillsammans skapa ljud från material som lika gärna kunde ha använts till att skapa värmeenergi, är något oerhört vackert.

Fri entré, konserten arrangeras av konstmusikföreningen Media Artes.

Om Stensöta + Louise Magnusson
Under 2018 uruppförde Stensöta verket STEIN av Louise Magnusson, vilket bygger på Magnussons kompositionsteknik taktila partitur. Om musik har en fysisk påverkan så borde en fysisk påverkan kunna bli musik. I ett taktilt partitur används endast olika ytor som musikerna känner på, men aldrig ser. Arbetet med STEIN innebar ett nära samarbete mellan Magnusson och Stensöta vilket gruppen nu vill fortsätta med detta konsertprogram!

I den här konserten ger Stensöta musik ur sin repertoar med tonsättare som Ellen Lindquist och Corinne von Dardel. Louise Magnusson spelar solo på sågklingor och elektronik. Tillsammans framför de även en improvisation där Stensöta och Louise ljudvärldar möts. Konserten avslutas med verket STEIN.

Om de medverkande:
Stensöta är Karin Wiberg, violin och Ellen Sjö Sander, marimba, frilansande musiker hemmahörande i Göteborg. Stensöta brinner för att ta fram ny musik i samarbete med tonsättande kvinnor.
Duon samarbetar med olika tonsättare som komponerar direkt för dem, bland andra den isländska tonsättaren Bára Gísladottír och den svenska tonsättaren Corinne von Dardel.

Louise Magnusson är tonsättare, ursprungligen från Piteå i Norrbotten men baserad i Göteborg. Louise i huvudsak konstnärliga inriktning är bl.a. konceptuell notation för ensemble, EAM, noisemusik, samt komponerat musik för dans, film och teater.

Koncepetet som stycket STEIN baseras på en teknik som Louise utvecklad kallad konceptuell synestesi. Synestesi: ”... är ett neurologiskt tillstånd som innebär att två eller flera sinnen är sammankopplade. Vissa synesteter kan höra färger, andra kan se ljud.” Enligt teorin om konceptuell synestesi så borde sättet att ”tänka” som en synestet kunna läras ut i någon utsträckning.
------
Media Artes har verkat sedan 1981. Målsättningen är att främja konstnärlig verksamhet, primärt nutida konstmusik, men också andra konstnärliga uttryck.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
12 Okt
Lördag 12 okt 2019 16:00 - 17:00 Växjö konsthall

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 47041475
Kontaktperson
Växjö konsthall
E-post
konsthall@vaxjo.se
Arrangör e-post
konsthall@vaxjo.se
Webbsida
http://vaxjo.se/konsthall

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Växjö Turistcenter
Residenset Stortorget, Växjö
+ (46) 470- 73 32 80
turism@vaxjo-co.se