Dubbelvernissage: Boman/Ekesiöö + Arken

Område: Växjö
Arena/Plats:
Kategori: Kultur och konst, Musik, teater och nöje, Utställningar
Datum: Lördag 25 jan 2020

Välkommen på vernissagen av utställningarna BOMAN / EKESIÖÖ och Arken, under kvällen invigningskonsert med Tonband och gemensamt bygge av folkskulpturen Rihans Dream.

DUBBELVERNISSAGE
Invigning av utställningarna och konsert av Tonband med konstnärerna Gunnel Boman och Henrik Ekesiöö som framför melodramen TET. Under kvällen: Var med och bygg på Rihabs dröm tillsammans med Jacob Andersson, som är en gemensam folkskulptur och hyllning till en människas och konstnärs storslagna dröm.

BOMAN/EKESIÖÖ
I utställningen Boman/Ekesiöö, visar vi samarbetet mellan två konstnärer som funnit varandra trots vitt skilda bakgrunder, generationer och referenser. Gunnel Boman är modernist, målare och skulptör med klassisk skolning medan Henrik Ekesiöö arbetar med skulptur kopplad till den extrema vardagen, psyket och populärkulturen.

ARKEN + REHABS DREAM
Konstnären Jacob Andersson ställer ut verk som ryms inom devisen att skapa maximum på existensminimum. Utställningen är också en upprättelse och ett distanssamarbete med allkonstnären och tidigare Lessebo-bon Rihab Muzahem. Muzahems avvisade förslag på rondellkonstverk byggs i full skala av Andersson och konsthallsbesökare under utställningens gång.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
25 Jan
Lördag 25 jan 2020 18:00 - 19:00  

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 47041475
Kontaktperson
Växjö konsthall
E-post
konsthall@vaxjo.se
Arrangör e-post
konsthall@vaxjo.se
Webbsida
http://vaxjo.se/konsthall

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Växjö Turistcenter
Residenset Stortorget, Växjö
+ (46) 470- 73 32 80
turism@vaxjo-co.se
Build: 2020-01-13 17:00:40, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-5714.cbischannel-335 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails