Musik: Stråkar de luxe

Område: Växjö
Arena/Plats: Kulturhuset Palladium
Kategori: Evenemang, Musik, teater och nöje
Datum: Fredag 10 maj 2019

Med Musica Vitae och stråkkvartetten Meta4.

Ung, finsk, nytänkande och flerfaldigt prisbelönad. Det är stråkkvartetten Meta4 i ett nötskal. När de nu återigen musicerar tillsammans med Musica Vitae blir det i ett program om kärlek. Parrelationer, deras skörhet, smärta och – styrka. I Alban Bergs känsloladdade Lyriska svit kommer inspirationen från tonsättarens korta och intensiva romans med en gift kvinna. I Leoš Janáčeks stråkkvartett nr 2 hör vi hans passionerade (och obesvarade) känslor för en yngre kvinna.

Vi är mycket glada att återigen bjuda in denna fantastiska kvartett att musicera tillsammans med Musica Vitae. Som en röd tråd genom programmet går kärleken – parrelationer, deras skörhet och musikens och fantasins fantastiska kraft. Bergs känsloladdade Lyriska svit är ett verk laddat med symbolik. I komponerandet inspirerades den österrikiske tonsättaren av sin korta och intensiva romans med en gift kvinna i bekantskapskretsen, Hanna Fuchs. I Leoš Janáčeks stråkkvartett nr. 2 hör vi hans passionerade (och obesvarade) känslor för en mycket yngre, upptagen kvinna. Över sjuttio år gammal åstadkom Janáček ett verk som formligen gnistrar av innerlighet och glöd.

Kvällen avslutas med Gustav Mahlers sista verk, Adagiot ur hans ofullbordade tionde symfoni. Under arbetet med verket fick Mahler veta att hans hustru Alma hade en affär med arkitekten Walter Gropius. Det är gripande musik som andas tragik och förtvivlan, men som samtidigt bär på en svävande, längtansfull skönhet som blickar ut, förbi livets horisonter.

Arr: Musica Vitae
Konsertintroduktion kl 18.15

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
10 Maj
Fredag 10 maj 2019 19:00 - 21:00 Kulturhuset Palladium

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0) 470-416 00
Kontaktperson
Växjö Biljettcentrum
Arrangör e-post
biljettcentrum@vaxjo.se
Webbsida
http://www.vaxjokonsertforening.se/
Externa länkar
https://www.ticketmaster.se/event/musica-vitae-strakar-de-luxe-biljetter/535591

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Växjö Turistcenter
Residenset Stortorget, Växjö
+ (46) 470- 73 32 80
turism@vaxjo-co.se