Vernissage: Try Swedish!

Område: Växjö
Arena/Plats: Utvandrarnas Hus
Kategori: Kultur och konst, Utställningar, Evenemang
Datum: Torsdag 6 jun 2019

Kulturparken Småland har bjudit in ett antal konstnärer för att lyfta blicken bortom propaganda, politik, och falska nyheter.

Utomlands framställs Sverige ibland som ett land i kris och kollaps. Ett land med svårlösta problem som knappt går att föreställa sig. Politiska konflikter, förortskravaller, gängvåldtäkter och integrationsproblem är en del av det gängse narrativet. Den andra ofta tecknade bilden handlar om ett land som är progressivt med humanistiska värden, stark jämställdhet och framgångsrika företag.

Bilden av Sverige används som politisk verktyg och turistisk marknadsföring. Olika motiv medverkar till att sprida en stereotypisk bild. Utfallet blir ofta paradoxalt och schizofren. Exemplet Sverige verkar vara tacksamt att använda som slagträ i olika debatter. Idag handlar det om invandring, tidigare var Sverige i skottlinjen för att vara ett föregångsland inom välfärdspolitik. En politik och samhällsplanering som skapade ett land fördärvat av självmord, alkoholism och nakenhet.

Kulturparken Småland har bjudit in ett antal konstnärer för att lyfta blicken bortom propaganda, politik, och falska nyheter att lägga ut en mer komplex bild av läget här och nu. Hur ser deras bild av Sverige ut idag? Vilka är vi? Vad är det som händer?
Medverkande konstnärer: Peter Johansson, Sara Granér, Åsa Maria Bengtsson och Art Mobile.

Vernissage och invigning kl. 13 tillsammans med konstnärerna
Musik med Linnékören

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Jun
Torsdag 6 jun 2019 13:00 - 15:00 Utvandrarnas Hus

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)470-704200
Kontaktperson
Kulturparken Småland
Arrangör e-post
info@kulturparkensmaland.se
Webbsida
http://kulturparkensmaland.se

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Växjö Turistcenter
Residenset Stortorget, Växjö
+ (46) 470- 73 32 80
turism@vaxjo-co.se