Paneldebatt: Hur fri är kulturen i Sverige?

Område: Växjö
Arena/Plats:
Kategori: Föreläsningar

Välkommen på paneldebatt på Växjö konsthall torsdagen den 13 november kl. 18. Vi utgår från frågan: Yttrandefrihet – för vem? Och vi undrar: Hur fritt är kulturlivet i Sverige egentligen?

Inom ramen för utställningen Frihet på barrikaderna? genomför Växjö konsthall en paneldebatt om situationen i svenskt kulturliv med inriktning på yttrandefrihet och konstnärlig frihet. Är verkligen allt så fritt som man föreställer sig? Kanske finns det anledning till reflektion?

Institutionschefer har berättat att de utsatts för påtryckningar uppifrån, Anna Odell fick springa gatlopp första halvåret för sitt projekt Okänd kvinna, många enskilda konstnärer har hotats, konstnären Lars Vilks har ständigt livvaktsskydd sedan flera år tillbaka och en riksdagsledamot har sagt att konstnären Carolina Falkholt borde hamna i fängelse.

Victoria Greve, journalist på Sveriges Radios Kulturnytt, Martin Schibli, frilansande curator och föredragshållare, Robert Stasinski, frilansande kritiker och skribent i bland annat Konstnären och Arena och Jenny Wenhammar, konstnär och aktivist i Femen, diskuterar möjliga anledningar till detta. Moderator är Fredrik Sandblad, Växjö konsthall.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 47041475
Kontaktperson
Fredrik Sandblad
Arrangör e-post
konsthall@vaxjo.se
Webbsida
http://www.vaxjo.se/konsthall

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Växjö Turistcenter
Residenset Stortorget, Växjö
+ (46) 470- 73 32 80
turism@vaxjo-co.se