Vernissage: Jordmånad

Område: Växjö
Arena/Plats:
Kategori: Kultur och konst

Vernissage för projektet Jordmånad på Växjö konsthall. Invigning kl. 13. Konsthallen har öppet mellan kl. 11 och 16.

Vernissage för projektet Jordmånad på Växjö konsthall. Invigning kl. 13. Konsthallen har öppet mellan kl. 11 och 16.

Jordmånad handlar om människans framtid med utgångspunkt i ett hållbarhetsperspektiv. Hur kommer våra framtida världar och livsmiljöer att se ut? Hur tar de form? Vad är viktigt i dem?

I Jordmånad låter vi framtiden inta formen av ett leklystet hus, som byggs upp under utställningens gång. Byggmaterialet är i ekologisk anda återvunnet, och huset är ett ystert kollektivarbete – vi bygger huset tillsammans, precis som vi bygger vår framtid tillsammans.

Byggprocessen är ett slags kreativ stafett: Under varje vecka byggs byggnaden på, justeras, kompletteras och kommenteras. Bidragen lämnas av både amatörer och proffs. Vår förhoppning är att Jordmånad blir en infallsrik mötesplats för ungt och rutinerat, där alternativa och konventionella byggtekniker, estetiska uttryck och livshållningar bryts mot varandra och där nyfikenhet och ostyrighet får spelrum. Vi vill att framtidsperspektivets grymma allvar aldrig bestjäl oss på lek, fantasi och sjudande upptäckarglädje. Ingen framtid utan andning.

Tillsammans med utställningen ger konsthallen ett seminarieprogram om ekologi, byggande, stadsplanering, hushållning, cirkulär ekonomi och annat. Projektet avslutas med finnisage lördagen den 18 april.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 47041475
Kontaktperson
Fredrik Sandblad
Arrangör e-post
konsthall@vaxjo.se
Webbsida
http://www.vaxjo.se/konsthall

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.

Kundservice

Växjö Turistcenter
Residenset Stortorget, Växjö
+ (46) 470- 73 32 80
turism@vaxjo-co.se