Stigcykling: Citynära stiglekplats

Adress: Bokhultet, 352 59 Växjö Visa karta

Adress: Bokhultet, 352 59 Växjö

Utanför den släta asfalten har Växjö massor av fantastisk stigcykling.

Livet på två hjul kan te sig så otroligt olika. Utanför den släta asfalten har Växjö massor av fantastisk stigcykling som ligger redo att upptäckas av dem som gillar teknisk åkning, en doft av naturen i näsborrarna eller bara stadsnära lekplatser för vuxna cyklister.

Från centrum kan du vara ute på kanonfin stigcykling inom tio minuter. Ett par snabba tramptag upp mot Arenastaden så är du redan på plats. På andra sidan järnvägen, med I11 Handelsområde inom synhåll, finns ett par markerade slingor som passar den som inte gillar så teknisk åkning eller den som vill att det ska gå fort. I området rör sig även många hundägare så det är viktigt att visa hänsyn.

Trampa vidare längs Växjö Runt-slingan söderöver mot de snabba stigarna i bokskogen i naturreservatet Bokhultet vid Sundet. Här är det gott om vägskälsmarkeringen och svårt att hamna fel. Strax sydost om Sundet ligger en riktigt rolig slinga, delvis byggd på gammal pumptrack. Ena halvan löper över en smal ås där det gäller att hålla tungan rätt i mun. Pumptrackdelen passar både nybörjare och barn, medan den mer sjönära delen av slingan lämpar sig bättre för den erfarne. Efter en tur i detta paradis kan man gott trampa ur de sista krafterna vid Kala höjden på söder. Från botten av den gamla skidbacken löper en grusväg till höger upp mot toppen. Där uppe finns ljuvlig bokskogsåkning i kringelikrokar. Som avslutning tar du dig nedför backen i högerkant på en stig med rötter och drop och kan sedan glad i hågen rulla in mot centrum igen.

För mer information: https://naturkartan.se/sv/vaxjo/mtb-bergunda
https://drive.google.com/open?id=1fi7VB3Er47Ie-bPaMvs41sswmXI

Visa mer

Om denna aktivitet