Cykling: Badplatsturen, 12 km

Adress: Granebovägen 26, 352 60 Växjö Visa karta

Adress: Granebovägen 26, 352 60 Växjö

Mellan Arabybadet och Toftasjön, en runda som passar även för de mindre cyklisterna.

Att cykla med barn är ett underbart sätt att umgås och se sig omkring. Barn har den härliga förmågan att upptäcka det vi själva inte gör från sadeln och stoppen blir sällan där det var planerat. Med genomtänkta ruttval blir era utflykter en härlig upplevelse för stora som små.

Rundan passar perfekt på sommaren då badplatsturen går kring Helgasjöns södra stränder. En riktigt varm dag kan det passa med ett dopp på varje ställe. Från Arabybadet i väster tar ni er på Växjö Runt-slingan förbi fikamöjligheterna vid Kronobergs slottsruin och Ryttmästaregården vidare till Evedal. Vid Evedal finns både sandstrand, hopptorn och lekplats. Längs smalspåret kommer ni sedan vidare till Sandsbro och har valet mellan en badplats i varje sjö, en i Helgasjön och en i Toftasjön. Fyll på med energi på Toftastrands konditori så är energidepåerna påfyllda inför hemfärden.

Visa mer

Om denna aktivitet

Build: 2020-01-13 17:00:40, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5714.cbischannel-335 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails