Naturreservat Bokhultet

Adress: Bokhultet, 352 59 Växjö Visa karta

Adress: Bokhultet, 352 59 Växjö

Bokhultet ligger bara någon kilometer från Växjö centrum.

Bokhultet ligger bara någon kilometer från Växjö centrum. Bokhultet var ett populärt utflyktsmål redan på 1800-talet. Sjön, skogarna och de öppna hagmarkerna bjuder på spännande naturupplevelser året runt. Här kan man jogga, cykla eller promenera.

Största delen av landområdena är skogbeväxta, mest med bokskog. Bokskogen är speciell på så sätt att det inte växer så mycket under träden, och att bokträden får en ljuvlig ljusgrön färg vid lövsprickningen på våren. Området är variationsrikt både vad gäller växt- och djurliv. Inom området har nästan 200 fågelarter observerats, som till exempel mindre hackspett, stenknäck och mindre flugsnappare. Därför finns det även ett fågeltorn i reservatet. Här finns även en mängd sällsynta arter av insekter, svampar, mossor och lavar, exempelvis fjärilen violettkantad guldvinge och koralltaggsvamp. Skogens höga ålder, alla grova träd och de multnande stammarna gör att många arter trivs i området. Förutom skog finns här även kärr, slåtteräng, strand, våtmark och tallmosse. När det gäller att motionera finns det 3 slingor i området i färgerna röd, gul och blå.

Visa mer

Om denna aktivitet

Build: 2019-12-11 13:33:30, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5714.cbischannel-335 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails