Naturreservat Fylleryd

Adress: Fylleryd Naturreservat, 355 92 Växjö Visa karta

Adress: Fylleryd Naturreservat, 355 92 Växjö

Fyllerydsområdet har under lång tid nyttjats för fritid och motion.

Fyllerydsområdet har under lång tid nyttjats för fritid och motion. Naturreservatet består av barrskog och har motionsslingor som passar för både promenader, jogging och cykling.

Fylleryd ligger i östra delen av Växjö mellan Högstorp och Sandsbro. Områdets västra del är ett skogklätt starkt kuperat moränlandskap och i nordost sluttar terrängen ner mot Toftasjön. Längre österut planar området ut och kring gården Stora Fylleryd anlades 1992 en golfbana. Fylleryds naturreservat är ett av Växjös mer varierande och utnyttjade rekreationsområden med det 11 km långa Trestugespåret och det 5 km långa belysta motionsspåret. När det gäller själva naturen finns här klippblock och skogen är rik på bär. Talltita, tofsmes, kungsfågel och spillkråka är några av de fåglar du har chans att höra här. Förutom skog finns här också sumpskog, mossar och kärr. Det finns också flera grillplatser.

Visa mer

Om denna aktivitet

Build: 2020-01-28 13:17:32, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5714.cbischannel-335 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails