Kosta Boda Art Hotel

Adress: Stora vägen 75, 36052 Kosta (visa karta)
Område: Växjö
Gästbetyg: 100% (18 av 18 rekommenderar) (7 recensioner)

Hotell och pensionat | Kosta Boda Art Hotel – inte likt något annat du tidigare sett.

Färgstarka glaspjäser gnistrar på den belysta hotellfasaden, hotellbarens vågformade glasväggar ger färgskiftningar som varierar med dagsljuset, och du befinner dig mitt i en magisk föreställning som får liv framför dina ögon. Vart du än går i hotellet möts du av dekorationer, installationer och överraskningar gjorda av glas i alla färger och former. Du kan bo i ett rum formgivet och färgsatt av en känd glaskonstnär. Här skapar vi era upplevelser i miljöer som aldrig lämnar era sinnen.

Mitt i glasriket, bland gran och tall, bygger vi ett hotell av glas och sten. Hotellets unika utsmyckningar står Kosta Bodas glasformgivare för. Och mycket glas blir det.
Bara till de upplysta konstverken på hotellets fasad går det åt 5 ton glas. 4 ton räknar vi med till glasbaren och 2 ton till poolen. Sammanlagt 100 ton glas som kommer att överraska dig i olika skepnader.

Hotellets spa skämmer gärna bort dig. Kryp in i en morgonrock och lyxa dig med varma bad, bastu, massage och diverse behandlingar. Du kan också mjuka upp kroppen med yoga eller testa vårt gym. Har du någonsin badat i ett konstverk? Det kan du göra här i vår fantastiska pool med vackra glaspjäser av Kjell Engman.

Älskar du konstglas? På Kosta Bodas glasbutik kan du handla vackert glas till förmånliga priser. Vill du uppleva mer shopping så finns en 20 000 m² stor varumärkesoutlet i området.

Som i ett led att göra en bättre upplevelse för våra gäster kommer vi bl.a. från den 9/1 ändra på
barntiderna i spaavdelningen. Då är barnfamiljer välkomna att bada dagligen från kl 09,00-13,00.

Ytterligare ändring blir att våra gäster kommer fortfarande erbjudas att nyttja spaavdelningen på ankomstdagen
men inte innan man fått tillgång till sitt rum dvs kl 15,00.

”Trevliga rum. Jättegod mat. Trevlig personal och fantastiska konstupplevelser varvat med bad o relax. Would I do it again?? ABSOLUTLY!!”

Rekommenderad av agda
Sverige Sverige (fre 03 feb 2017)

”Hade några underbara dagar på Kosta Boda Art Hotel. Jag kommer garanterat att komma tillbaka och då ska jag stanna längre. Kan varmt rekommendera Kosta Boda Art Hotel. En upplevelse för både kropp och själ. ”

Rekommenderad av Camilla
Sverige Sverige (tor 18 aug 2016)

Gästbetyg 100%

(18 av 18 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,9 of 5

Jämför "Kosta Boda Art Hotel" med liknande boenden

Toftastrand Hotell & Konditori

Toftastrands Hotel har ett lugnt läge vid Toftasjöns strand i utkanten av Växjö. Här vaknar du till doften av nybakat bröd. Njut av din frukost eller kopp kaffe i vår fina trädgård med veranda mot sjön. Hotellet ligger 5 km norr om Växjö centrum.

Teleborgs slott

Här möter du ett levande slott och ett slottsliv som sjuder av inspiration, kreativitet och sinne för det funktionella. Hotellverksamheten värnar om slottets historia och det har renoverats varsamt

Elite Stadshotell Växjö

Elite Stadshotellets historia sträcker sig från 1850-talet och ingår i hotellkedjan Elite Hotels of Sweden som har ett trettiotal hotell i landet. Elite Stadshotellet, som i folkmun kallat Statt, ligger centralt vid Stortorget i Växjös absoluta citykärna endast 100 meter från centralstationen. Hotellet är en bra utgångspunkt för dagsutflykter i regionen.

Karta


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Växjö Turistcenter
Residenset Stortorget, Växjö
+ (46) 470- 73 32 80
turism@vaxjo-co.se

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Växjö Turistcenter
Residenset Stortorget, Växjö
+ (46) 470- 73 32 80
turism@vaxjo-co.se